Bali it is!
Blijf op de hoogte en volg Talitha
06 Mei 2013 | Indonesië, Ubud
Eenmaal op Bali aangekomen duurt het een uurtje of 2 voordat ik buiten sta. Zo georganiseerd en efficiënt het er op vliegveld Singapore aan toe gaat, zo anders is het op Bali. Maar ach, dat hoort er ook een beetje bij ;-). Mijn taxichauffeur Ketut staat buiten op mij te wachten en hoewel het donker is, zie je toch al de typisch Balinese sfeer overal: kleuren, mensen in prachtige kleren op een scooter op weg naar een tempel, eetkraampjes overal.. Ik vond het meteen al leuk en ben zo blij dat ik heb gekozen om naar Bali te gaan de laatste paar dagen. Moe kom ik bij mij guesthouse aan en wordt heel vriendelijk ontvangen. Ik eet nog wat bij de Warung om de hoek en verbaas me er weer over hoe goedkoop het hier is! Ik eet heerlijk inktvis met groenten, frietjes en een smoothie voor bijna €6. De volgende dag ga ik op zoek naar parapluutjes (blijven leuke souvenirs) en dat is nog een hele tour. Ik word van het ene naar het andere stalletje gesleurd en veel is niets maar uiteindelijk is de score 3! Waarvan 1 op bestelling van Renske ;-) De rest van de middag koop ik teveel leuke souvenirs en ga ik bij verschillende guesthouses en hotels langs om te kijken of er iets leuks bij zit. Eentje daarvan is een kamer van $200, leuk maar iets boven mijn budget... Uiteindelijk wordt het toch gusti garden, dezelfde plek waar ik vorig jaar met Renske zat. En het is weer heerlijk, voel me helemaal thuis. Heb een hele mooie kamer met openslaande deuren naar het terras en de tuin. Echt genieten! Die avond boek ik een heerlijke massage bij een spa iets verder op. het is echt geweldig, heerlijk ontspannen. En daarna mag ik nog gebruiken maken van de jacuzzi en het stoombad onder genot van een gingertea en verse meloen. Hmm, het leven is zo slecht nog niet!
De volgende dag ga ik dus oververhuizen, heerlijk eten overal (zo goedkoop en lekker!) en s middags regel ik een chauffeur die me achterop de scooter het platteland en het "echte" Bali laat zien. Door dorpjes, langs rijstvelden en langs tempels; Bali is buiten de toeristische gebieden echt prachtig! Vooral de mensen die langs de straat lopen met takkenbossen, boomstammen, grote manden gevuld met etenswaren en nog veel meer op hun hoofd lopen zijn zo leuk en mooi om te zien. S middags na terugkomst nog even een boekje lezen en "bijkomen" van de drukke dag haha. 'S avonds heerlijk gegeten bij savannah moon. Kon niet kiezen dus heb maar 3 voorgerechten genomen ;-) En natuurlijk weer een spa bezocht, dit keer voor een heerlijke facial van 1 uur voor maar €8 en je wordt gehaald en gebracht ;-) De dag erop was een relaxdagje mede omdat ik me niet helemaal fit voelde (koutje van de AC). Dus lekker bij het zwembad boekje lezen, s middags gave wandeling gemaakt door de rijstvelden waarbij je vooral veel locals tegenkomt die een praatje maken en mensen druk aan het werk ziet op het veld, super! Ik eindig mijn wandeltocht bij Sari Organic, een restaurantje midden in de rijstvelden met heerlijke biologische drankjes en gerechten! S avonds vroeg op bed want voel me niet helemaal 100% De volgende dag staat de Bali Eco cycling tour op het programma. Veel over gehoord dus ben benieuwd! Dikke kus XXX
06 Mei 2013 - 17:44
Elke:
Gave verhalen Tietje!
Hier is alles ook helemaal toppie!
X -
06 Mei 2013 - 17:49
Ilona Schouten:
Jaja lekker naar de spa. Ik wil ook wel na een hele lange dag werken enzo. Ik geloof dat we bijna jou temperaturen hebben. rond de 25 graden en benauwd. He geniet er nog lekker van. Voor je het weet....
Doei ilona -
06 Mei 2013 - 18:47
Mama Wytske:
he Taliet, je weet wel hoe lucky you are hey! Onvoorstelbaar leuk, door jouw geweldige schrijftalent
krijgen wij toch ook een aardige indruk, alleen geur&kleur ontbreekt!
hier ook mooi weer gelukkig, alles staat prachtig in bloei, de katten genieten ook volop van het
buitenleven, nou meis geniet nog volop met een dankbaar hart! LIEFS LOTS XXX -
06 Mei 2013 - 19:56
Gemma:
Talitha, Talitha,
Wat maak jij een hoop leuke dingen mee, gewoon SUPER.
Groetjes van ons, uit het mooie zonnige Kesteren.
Gemma