eerste surfles! - Reisverslag uit Tathra, Australië van Talitha Visser - WaarBenJij.nu eerste surfles! - Reisverslag uit Tathra, Australië van Talitha Visser - WaarBenJij.nu

eerste surfles!

Door: Talitha

Blijf op de hoogte en volg Talitha

03 Februari 2007 | Australië, Tathra

Hallo lieve allemaal,
Na een lange en vermoeiende dag op het strand met 30 graden, een helderblauwe zee en slechts een boek ter entertainment, ben ik wel toe aan wat ontspanning ;-) Tijd voor een berichtje dus. Het weer is hier nog steeds geweldig (wat is dat toch met nederlanders en het weer…) maar ze zeggen dat er straks een storm met bliksem op komst is. Ik hoop het, gezellig!
Naast ontspannen en luieren doe ik ook nog wel actief af en toe hoor. Zo heb ik in globale lijnen al een reisplanning gemaakt. En wat blijkt…. Ik kom tijd te kort! Er is zoveel te doen en zien in Australie dat ik het nooit allemaal ga zien, maar ik heb een paar keuzes gemaakt en ga vrijdag weer verder naar het noorden. Het is hier heerlijk in Tathra, maar ik moet toch wel wat meer gaan zien van OZ. Dus vrijdagochtend heel vroeg word ik door mijn oom op de bus gezet richting Wollongong, net onder Sydney, waar ik het weekend bij mijn neef en zijn vriendin kan blijven. Lijkt me erg gezellig. Vandaar uit ga ik naar Sydney waar ik een weekje blijf om vervolgens richting het noorden te reizen. Ik heb er zin in!
En tot die tijd geniet ik hier nog even van het strand dichtbij, de kookkaburra’s die je ‘s ochtends wakker lachen, de kangoeroe’s die in de schemering door de voortuin springen en de familie. Gisteren heb ik mijn eerste prive surfles gekregen van mijn neef Kyle (20). Hij is lifeguard hier en hij geeft surfles aan groepen, een echte australische surfboy dus. En hij was zo lief om te proberen (met de nadruk op…) mij te leren surfen. En ik kan je vertellen: het is niet zo gemakkelijk als het lijkt! Ik het overal schrammen, blauwe plekken en spierpijn en heb minstens 5 liter zout water gedronken die middag, haha. Maar misschien ben ik ook gewoon wel niets gewend. Het was wel heel erg leuk en Kyle is een hele geduldige leraar ;-)
En mijn andere neef, Mitch (12) is echt een schatje. Gisteren vertelde ik hem dat wij vroegen altijd smurfensnot maakten (beetje shampoo of afwasmiddel en een beetje water in een plastic boterhamzakje en dan knijpen en wrijven tot het een schuimige massa wordt; was dat iets wat alleen friese kinderen deden of is dat algemeen bekend?...).
Het was bedoeld als een leuke anekdote over “vroeger” maar eindigde in een festijn met zakjes, shampoo en kleurstoffen (dat laatste was Mitch’s idée…) omdat hij het natuurlijk wel zelf uit wilde proberen. En ik moet zeggen: ze zijn goed gelukt! Hij is er helemaal weg van, mijn oom en tante iets minder. Als de zakjes met shampoo en kleurstof op de bank knappen…. Hmm, ben een slechte invloed denk ik.
Nou goed, ik vermaak me (en mijn neven) nog steeds en hou jullie op de hoogte!
X

• 03 Februari 2007 - 11:24

Marijke:

Hihi, ik had ook altijd smurfensnot. Maarja, ben ook fries he! Wat zul je het zwaar hebben, met je zon, zee en strand.... Vervelend hoor! Nou, pas op jezelf en veel plezier in Sydney. Horen wel weer hoe het daar is! Liefs, xx

• 04 Februari 2007 - 10:25

Kim:

haha, ik maakte in amsterdam ook smurfensnot!! geweldig wat je allemaal doet.
    kus kim

• 04 Februari 2007 - 17:26

Angelique:

He meis!

Het klinkt allemaal zo heerlijk!! Wat goed dat je gegaan bent en dat je daar nu zoveel leuke dingen meemaakt. Grappig idee dat jij daar zo ver weg in 30 graden een beetje rond wandelt.Ik vind het super stoer van je! Fijn om steeds een update van je te krijgen. Ik lees ze graag.
    Even kort een update van mijzelf: Ik ben toegelaten!!! Jeee!! Erg fijn...dus mijn avontuur begint in september.
    Nou, ik zal t kort houden. Geniet lekker verder!

Dikke kus Angelique

• 05 Februari 2007 - 08:01

Nynke:

Wat leuk dat je naar Wollongong gaat! Daar ben ik ook een paar keer geweest op bezoek bij mijn oudtante :) Heel veel plezier :D

• 05 Februari 2007 - 08:03

José:

Zelfs in Laren werd ook smurfensnot gemaakt! Leuk!

• 05 Februari 2007 - 17:28

Hans Van Der Ploeg:

Talitha, wat ontzettend leuk om je reis te kunnen volgen. Groetjes.

• 06 Februari 2007 - 07:40

Marjolein:

Hoi Talitha,
    Wat maak je leuke dingen mee! Vooral die "wilde" dieren rondom het huis. Super leuk! Ik ben benieuwd naar je volgende verhalen en foto's.
    Groetjes, vanuit een heel koud Overloon.
    -x-Marjolein

• 06 Februari 2007 - 20:22

Tini En Reinoud:

Leuk om even op de site te lezen. Zo zie je nog eens wat van de wereld. Geniet er maar lekker van!
    Groetjes Reinoud en Tini

• 07 Februari 2007 - 12:33

Hallo Talitha,:

Wat leuk zeg, omdat verslag van jouw belvenissen zo te kunnen lezen,en daardoor ook mee te beleven.
    Wat heb je al veel gezien zeg,en dan die mooie foto's. Wat zijn ze goed gelukt.
    Het weer is hier koud en vochtig met hier en daar sneeuwbuien en veel grijze luchten.
    Heel wat anders dan daar in dat zo mooie en warme Australie.
    Je zult vast heel bruin worden en een hoge beschermfactor moeten smeren.
    Stiekem ben ik wel een beetje jaloers op je hoor.
    Talitha, nog een heel goede reis verder en wij hopen snel weer wat te mogen lezen van je leuke opgeschreven belevenissen.
    Nog van harte gefeliciteerd met de verjaardag van je moeder.
    Liefs en hartelijke groeten van ons he.
    Oom Auke, Tante Janneke en Gerson.

• 08 Februari 2007 - 08:38

Harma:

he taliet,
    super dat je naar australie bent gegaan. krijg je geen spijt van.leuk om te lezen wat je daar allamaal beleefd en hoe het met oom daan en z,n familie gaat.( wat zien ze er anders uit, ome daan lijkt veel op opa.) ik wens je nog een hele leuke tijd toe.
    dikke kus, harma